Sárgabarackos-pekándiós muffin

A lehető legegészségesebbre hangoltuk, így bármikor fogyaszthatja, ha egy kis édességre vágyik

Hasonló receptek

Hozzávalók
25 dkg sima liszt 8,5 dkg magas sikértartalmú kenyérliszt 2 kiskanál sütőpor 1 csipetnyi só 12 dkg lágy világosbarna cukor 1 kiskanál őrölt fahéj 3 evőkanál búzakorpa 0,5 kiskanál reszelt citromhéj 2,5 dl félzsíros tej 2 tojás 5,5 dkg vaj, megolvasztva és kihűtve 22 dkg érett, kemény húsú sárgabarack, kimagozva és felkockázva 5,5 dkg pekándió, összevágva

Elkészítés
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy összegyűrt háztartási törlőpapír segítségével egy darabka vajjal vékonyan kenjük ki a muffinsütő tepsit. A muffinformák felső átmérője 6 cm, magassága nagyjából 2,5 cm legyen.

2. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a fahéjjal együtt, majd hozzáadjuk a búzakorpát és a citromhéjat. A vajat simára keverjük a tejjel és a tojásokkal. Hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz, majd a kockára vágott sárgabarackot és a pekándiót is beleforgatjuk. A hozzávalókat épp csak összevegyítjük, elég, ha csak átnedvesednek, nem baj, ha a lisztes keverék csomós marad. Semmiképp ne keverjük túlságosan simára a tésztát.

3. Az előkészített muffinsütő mélyedéseit kb. kétharmadukig megtöltjük a masszával. 20-25 percig sütjük, amíg a tészta megnő és aranybarnára sül. Akkor jó, ha a muffin közepébe szúrt kötőtűre már nem ragad tészta. 2-3 percig a sütőformában hagyjuk, majd rácsra téve megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Akkor a legfinomabb, ha sütés után néhány órán belül elfogyasztjuk.

Tippek
Darabolt eperrel, őszibarackkal vagy akár nektarinnal is elkészíthetjük a muffint, de a gyümölcs ne legyen túl érett vagy puha, mert eláztatja a tésztát.

A sárgabarack helyett használhatunk 10 dkg mazsolát, a pekándió helyett pedig dióbelet.

Megnövelhetjük a muffin rosttartalmát, ha a magas sikértartalmú liszthez 12,5 dkg sima fehérlisztet, valamint 12,5 dkg teljes kiőrlésű lisztet keverünk.

Vote it up
184
Tetszett?Szavazzon rá!