Hozzávalók
2 evőkanál napraforgóolaj • 8 db csirkecombfilé, összesen kb. 45 dkg • 1 db felkarikázott vöröshagyma • 2 db felaprított fokhagymagerezd • 2 kiskanál őrölt kömény • 2 kiskanál őrölt koriander • 3 dl mérsékelt sótartalmú csirkealaplé • 3 db keresztben félbe vágott, majd külön-külön 6–8 hasábra vágott sárgarépa • 1 db hosszában félbe vágott, majd keresztben felszeletelt gumós édeskömény • 5 db kimagozott és negyedekre vágott sárgabarack • bors ízlés szerint
A díszítéshez: apróra vágott édesköménylevél (a gumó felszeletelésekor félretesszük)
Elkészítés
1. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és időnként megforgatva addig pirítjuk a csirkecombokat, amíg körös-körül aranybarnára sülnek. Kivesszük a húst a serpenyőből. Beletesszük a hagymát a fokhagymával, és megfonnyasztjuk.
2. Beleszórjuk a köményt és a koriandert, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Visszatesszük a csirkét a serpenyőbe, és hozzáadjuk az édesköményt meg a répát. Felforraljuk, az egészet jól megkeverjük, majd lefedjük, és csendesen főni hagyjuk, amíg a hús megpuhul. Ha a levét túl soknak találjuk, rövid ideig fedő nélkül forraljuk, hogy egy része elpárologjon.
3. Beledobjuk a sárgabarackot, és óvatosan megkeverjük. Még 5 percig csendesen főni hagyjuk.
4. Ízlés szerint megborsozzuk. Végül rászórjuk az édesköménylevelet, és tálaljuk.
Tippek
• A sárgabarack helyett 1 felszeletelt vagy darabokra vágott friss mangót is használhatunk.
• Édesköménylevél helyett friss korianderzölddel szórjuk meg.
• A friss gyümölcsöt 1 konzerv (40 dkg) saját levében eltett, felezett sárgabarackkal is helyettesíthetjük.
• Sima rizst, sáfrányos rizst, főtt újburgonyát vagy tepsiben sült burgonyát egyaránt kínálhatunk az ételhez.
Hozzászólás