Hozzávalók 6 személyre
15 dkg liszt • 6 dkg cukor • 1 csipet só • 12 dkg Rama + a formába • porcukor
A töltelékhez: 10 dkg aszalt sárgabarack • 5 dkg liszt • 0,5 kiskanál sütőpor • 0,25 kiskanál só • 2 db tojás • 20 dkg barna cukor • 0,5 kiskanál vaníliakivonat • 7,5 dkg dió
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a Ramát, elektromos keverővel nagyjából összedolgozzuk, majd kézzel is elmorzsoljuk.
2. A tésztát egy 20x20 cm-es, Ramával vékonyan kikent mélyebb sütőformába nyomkodjuk, 25 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből (a sütőt továbbra is melegen tartjuk).
3. A töltelékhez az apróra vágott barackot felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, pár perc alatt puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
4. A lisztet és a sütőport a sóval együtt átszitáljuk. A felvert tojáshoz hozzákeverjük a barna cukrot és a vaníliát, majd a lisztes keveréket, a barackot és az apróra vágott diót, és a tésztára simítjuk.
5. A sütit visszatesszük a sütőbe, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd félretesszük hűlni. A sütőformából kivéve kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Hozzászólás