Sárgabarackos süti

Biztos sikersztori lesz azok számára, akik szeretnek aszalt kajszit majszolni

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
15 dkg liszt 6 dkg cukor 1 csipet só 12 dkg Rama + a formába porcukor

A töltelékhez: 10 dkg aszalt sárgabarack 5 dkg liszt 0,5 kiskanál sütőpor 0,25 kiskanál só 2 db tojás 20 dkg barna cukor 0,5 kiskanál vaníliakivonat 7,5 dkg dió

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a Ramát, elektromos keverővel nagyjából összedolgozzuk, majd kézzel is elmorzsoljuk.

2. A tésztát egy 20x20 cm-es, Ramával vékonyan kikent mélyebb sütőformába nyomkodjuk, 25 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből (a sütőt továbbra is melegen tartjuk).

3. A töltelékhez az apróra vágott barackot felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, pár perc alatt puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.

4. A lisztet és a sütőport a sóval együtt átszitáljuk. A felvert tojáshoz hozzákeverjük a barna cukrot és a vaníliát, majd a lisztes keveréket, a barackot és az apróra vágott diót, és a tésztára simítjuk.

5. A sütit visszatesszük a sütőbe, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd félretesszük hűlni. A sütőformából kivéve kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Vote it up
89
Tetszett?Szavazzon rá!