Sárgabarackos szelet

Ha már olyan drága a barack, hogy le kell mondani az idei lekvárról, a tavalyi maradékot érdemes erre a sütire áldozni

Hasonló receptek

Hozzávalók
12,5 dkg liszt 5 dkg cukor csipet só 11,5 dkg hideg Rama olaj a formába porcukor a tetejére

A sárgabarackos töltelékhez: 16 dkg sárgabaracklekvár 0,5 dl rum 15 dkg liszt 0,5 kiskanál sütőpor 1 csipet só 2 tojás 6 dkg barna cukor 1 kiskanál vaníliakivonat 10 dkg pirított dió

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A lisztet, a cukrot és a sót robotgépben összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott Ramát, és az egészet épp csak morzsás állagúra dolgozzuk.

2. A tésztát belenyomkodjuk egy 20x20 cm-es kiolajozott sütőformába, és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. (A sütőt ne kapcsoljuk ki!)

3. A sárgabaracklekvárt simára keverjük, hozzáadjuk a rumot, és addig forraljuk, míg a rum el nem párolog.

4. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A tojást összedolgozzuk a cukorral és a vaníliával, majd hozzászitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a kihűlt lekvárt és a durvára vágott diót.

5. A keveréket a sült tészta tetejére kanalazzuk, majd kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Vote it up
9
Tetszett?Szavazzon rá!