Hozzávalók 8 adaghoz
500 g sárgarépa, meghámozva és másfél cm széles szeletekre vágva • 2 evőkanál étolaj • 1 kis fej hagyma felkockázva • 2 evőkanál liszt • 1,25 dl zsírszegény tej • 4 nagy tojás, szétválasztva • 1 közepes cukkini lereszelve • 0,5 teáskanál só • 0,25 teáskanál frissen őrölt bors • 0,25 teáskanál őrölt szerecsendió
Elkészítés
1. Forraljunk vizet egy közepes méretű edényben, és a gőz fölé helyezett párolóban kb. 20 perc alatt pároljuk puhára a felszeletelt répát. Ezután mixerrel pépesítsük össze.
2. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Kenjünk ki vékonyan olajjal 8 kis szufléformát.
3. Egy kis serpenyőben közepes láng felett forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a hagymát, és kb. 5 perc alatt pároljuk puhára. Hintsük rá a lisztet, és kevergetve pirítsuk 1 percig.
4. Adjuk hozzá a tejet, és folyamatos keverés mellett forraljuk fel. Lassú tűzön forraljuk 2-3 percig, amíg kissé besűrűsödik. A tojások sárgáját egy nagy tálban verjük fel kézi habverővel, és lassan csorgassuk hozzá a tejes szószt, közben folyamatosan keverjük a habverővel. Tegyük bele a sárgarépapürét és a reszelt cukkinit, sózza, borsozzuk, adjuk hozzá a szerecsendiót.
5. Egy közepes méretű tálban verjük puha habbá a tojásfehérjét. A habot óvatosan, három részletben forgassuk bele a zöldséges keverékbe, és osszuk szét a nyolc előkészített formába. Süssük a felfújtakat 30-40 percig, amíg megemelkednek, és a tetejük aranyszínűre pirul. Azonnal tálaljuk.
Előkészítés: 15 perc, főzés, sütés: 1 óra 5 perc
Hozzászólás