Sárgarépás-sárgabarackos muffin

Mivel egészséges nyersanyagokból készült, akár kiadósan meg is reggelizhet vagy meguzsonnázhat belőle

Hozzávalók
1,5 csésze napraforgómag 6 evőkanál szezámmag 3,5 csésze liszt 4 kiskanál sütőpor 1 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanál só 1,5 kiskanál fahéj 1,5 kiskanál őrölt kardamom 1,5 kiskanál őrölt gyömbér 2 csésze író 1 csésze világosbarna cukor 0,5 csésze könnyű olívaolaj 2 db nagy tojás 6 db nagy csíkokra vágott sárgarépa 1 csésze finomra vágott aszalt sárgabarack

Elkészítés
1. A sütőt állítsuk 190 °C- ra. Pirítsuk a napraforgó- és szezámmagot kb. 4 percig. Vegyük ki a magokat, de ne zárjuk el a sütőt. Béleljünk ki 12 muffin sütőformát papírkosárkákkal.

2. Egy tálban keverjük a liszthez a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat, a kardamomot és a gyömbért.

3. Egy másik tálban habverővel keverjük össze az írót, a barnacukrot, az olívaolajat és a tojást. A lisztes keverék közepén alakítsunk ki egy kis mélyedést, öntsük bele a tojásos keveréket, és dolgozzuk össze.

4. Forgassuk a masszába a napraforgó- és a szezámmagot, a sárgarépát és a sárgabarackot.

5. Kanalazzuk a nyers tésztát az előkészített muffin sütőformákba, és süssük őket kb. 30 percig, amíg a beléjük szúrt fogpiszkálóra nem tapad tészta.

Vote it up
213
Tetszett?Szavazzon rá!