Sárgarépa-főzelék

Gyermekkorunkat idézi, de ezúttal kicsit megkombináltuk

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
90 dkg sárgarépa 7,5 dkg vaj 5 db bébihagyma 2 kiskanál cukor 1,5 dl tejszín 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem

Elkészítés
1. A répákat hosszában négybe vágjuk, majd 5 cm hosszú darabokra aprítjuk. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a répát és a meghámozott hagymát, és megszórjuk a cukorral.

2. Felöntjük egy kevés vízzel (éppen csak annyival, hogy le ne égjen), majd fedő alatt éppen csak puhára főzzük.

3. Végül hozzákeverjük a tejszínt és a petrezselymet, majd ízlés szerint sózzuk, és összemelegítjük (a tejszín ne forrjon fel!). Előmelegített tányéron tálaljuk.

Vote it up
233
Tetszett?Szavazzon rá!