Sárgarépacsíkok szójaöntettel és bazsalikommal

A jelszó: „30 perc, és kész”. Hab a tortán, hogy nagyon egészséges

Hozzávalók 4 főre
40 dkg zsenge sárgarépa (kb. 1 csomó) 1 kis fejes saláta 2 evőkanál hántolt szezámmag 2 dl szójakrém 1 evőkanál repceolaj 1 evőkanál citromlé zöldfűszersó 0,5 kiskanál enyhe currypor, vagy ízlés szerinti mennyiség 1 marék apró bazsalikomlevél

Elkészítés
1.
Megtisztítjuk a sárgarépát, folyó víz alatt tisztára keféljük, majd lerázzuk róla a vizet. A répákat vágódeszkára fektetve, zöldséghámozóval hosszában csíkokra szeljük, a vastagabb végüktől kiindulva.

2. Megtisztítjuk a fejes salátát, majd megmossuk és szárazra centrifugáljuk. A leveleket elrendezzük négy tányéron vagy egy nagy tálon. Rárakjuk a répacsíkokat.

3. Egy kis teflonbevonatú serpenyőben szárazon addig pirítjuk a szezámmagokat, amíg érezhetővé nem válik az illatuk. Hagyjuk a magokat kissé kihűlni.

4. Az öntethez összekeverjük a repceolajat a szójakrémmel és a citromlével. Ettől a krém kissé sűrűbb lesz.

5. A curryporral és a zöldfűszersóval megízesítjük az öntetet. Megmossuk és szárazra centrifugáljuk a bazsalikomot. A nagyobb leveleket széttépkedjük. Rákanalazzuk a szójaöntetet a sárgarépára, és a szezámmagokkal megszórva azonnal tálaljuk a salátát.
 

Így még gyorsabban megy
A megtisztított sárgarépát hosszában hasábokra vágjuk, és kis poharakba állítjuk. Mellékanalazunk valamennyi öntetet, beleszórunk egy kevés bazsalikomot, és már kész is az evőeszköz nélkül fogyasztható gyors saláta.

Elkészítési idő: 25 perc
Adagonként: 160 kcal (670 kJ); 11 g fehérje; 6 g szénhidrát; 10 g zsír; 9 g rost
 

Ha tetszett a fenti recept, talán érdekli 30 perc, és kész című sorozatunk.

Vote it up
10
Tetszett?Szavazzon rá!