Só: mire jó még?

Korántsem csak az ételeket lehet ízletesebbé tenni vele! Íme, négy meglepő felhasználási lehetőség. Például tartósabbá teszi a tejet

Tojáshámozás
Szeretné, ha a kemény tojás héja nagyobb darabokban jöjjön le ahelyett, hogy milliónyi apró miszlikben kelljen lehámozni? Tegyen egy teáskanálnyi sót a vízbe, mielőtt a tojásokat beleteszi főni!

Tej tartósítása
Jó néhány nappal tovább marad friss, ha egy-két csipet asztali sót ad egy doboz tejhez.

Ínycsiklandóbb ételszín
Spenótot vagy zöldbabot párol, főz? Tegyen sót a főzővízbe, hogy a zöldségek klorofill tartalmát megóvja, és ettől megmarad élénk és friss színük a főzés után is!

Ropogós sültek
Anélkül, hogy sok vajat vagy étolajt használna egy ízletes sült hús elkészítéséhez, süsse meg egy tepsiben, amit előtte megszórt kóser sóval vagy más durva, darabos nagy szemű sóval! A sókristályok megakadályozzák, hogy a hús rátapadjon a tepsire, és egy remekül ropogós réteget képeznek az elkészült ételen!
 

Kíváncsi, hogy hol máshol használhatja még a háztartásban a sót? Kattintson! És ha szereti az efféle praktikákat, itt még többet talál!

Vote it up
142
Tetszett?Szavazzon rá!