Sóban sült csirke

Higgye el, egy csipet nem elég! Bátran döntse rá a sót, ez lesz élete egyik legjobb sült csirkéje

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 db egész csirke 1 csokor petrezselyem 3 ág majoranna 3 ág tárkony 1,5 kg só 12 db tojásfehérje

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A csirke hasüregét megtöltjük a zöld fűszerekkel, a lábait pedig összekötjük konyhai kötözőzsineggel.

2. A sót és a tojásfehérjét kézzel alaposan összedolgozzuk, az egyharmadát egy alufóliával kibélelt tepsibe rendezzük, és ráhelyezzük a csirkét.

3. A maradék sóval teljesen beburkoljuk a csirkét, majd kb. 70 percig sütjük. A sütőből kivéve 10 percig állni hagyjuk, majd a sókéreg eltávolítása után darabokra vágjuk és tálaljuk.

Vote it up
137
Tetszett?Szavazzon rá!