Sógrill

Tomaž Kavčič, a szlovén sztárszakács receptjével igazi tengeri hangulatot varázsolhat

Hozzávalók 6 személyre
1 dkg fűszerkeverék (zsálya, rozmaring, ánizs, kakukkfű, majoránna, boróka, rózsabors) 1 kg tengeri só (pirani) 1 nagyobb tengeri sügér (filézve)

Elkészítés
1. A fűszerek harmadát elkeverjük a sóval, a többit pedig 0,3 dl forró vízbe áztatjuk, „teát” készítünk belőle, majd egy szórófejes palackba öntjük.

2. A sót egy serpenyőben felhevítjük 200 °C-ra, majd 6 négyszöget formálunk belőle, bepermetezzük a fűszerlével, és hagyjuk megszilárdulni (kb. 20 perc).

3. A halat hatfelé osztjuk, a sónégyszögekre tesszük, és bepermetezzük őket a maradék fűszerlével. Ezután egy rácsra fektetve, gőz felett 7 perc alatt elkészítjük, és a sóágyon tálaljuk.
 

Kíváncsi más halételekre is? Itt van mindjárt a céklás gravlax krémes burgonyával, amely lazacfiléből készül, és amelyet Svédország egyik legnépszerűbb sztárszakácsa, Niklas Ekstedt ajánl. Vagy ismerje meg közelebbről a fenti recept eszmei atyját, Tomaž Kavčičot és a szintén általa ajánlott szlovén árpagyöngyöt.

Vote it up
177
Tetszett?Szavazzon rá!