Sós-borsos szójabab

Így ruházhatjuk fel leggyorsabban remek ízzel a kiváló élettani hatású szóját

Hasonló receptek

A szója gyógyító erejéről csak annyit, hogy rengeteg rostanyagot tartalmazhat, és kiváló teljes értékű fehérjeforrás is. Mégsem ezért igazi kincs a szójabab, hanem a benne található fitoösztrogén, az izoflavonoid miatt: csökkentheti a hőhullámokat, gátolhat bizonyos hormonfüggő rosszindulatú daganatokat, mint az emlő- és a prosztatarák, továbbá vérnyomáscsökkentő és csontsűrűség-javító hatást is tulajdonítanak neki.

Hozzávalók 4 személyre
10 dkg só 4 kiskanál szecsuáni bors 4 kiskanál rózsabors 80 dkg szójabab (héjában)

Elkészítés
1. A sót egy nagyobb serpenyőben közepes lángon világosbarnára pirítjuk, majd átöntjük egy másik edénybe.

2. Ezután a szecsuáni borsot is kb. 2 percig pirítjuk, amíg intenzív illata nem lesz, majd ezt is félrerakjuk hűlni. Amikor kihűlt, a rózsaborssal együtt mozsárban összezúzzuk, és elkeverjük a sóval.

3. A szójababot forró sós vízben 4 percig főzzük, majd rögtön jeges vízbe tesszük, leszűrjük és szárazra töröljük. Beleforgatjuk a sós, borsos keverékbe és tálaljuk.

Vote it up
210
Tetszett?Szavazzon rá!