Sós sajttorta

Ha eddig nem tudta, meg fog lepődni, hogy milyen jó együtt a gomba és a dió

Hasonló receptek

Hozzávalók
10 dkg dió 5 dkg kétszersült 2 evőkanál olvasztott vaj 15 dkg feta sajt 30 dkg ricotta 1,5 evőkanál szárított paradicsom 1 evőkanál frissen aprított bazsalikom 3 db tojás 7 dkg csiperke 2 evőkanál olajbogyó 0,4 dl tej 1 csipet só 0,5 kiskanál bors

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Az apróra vágott diót összedolgozzuk az apróra tört kétszersülttel és az olvasztott vajjal, majd egy 22-cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk.

2. A feta sajtot keverőgép segítségével összedolgozzuk a ricottával, az apróra vágott szárított paradicsommal és a bazsalikommal, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd hozzákeverjük az apróra vágott gombát és olajbogyót, hozzáöntjük a tejet, és sózzuk, borsozzuk.

3. A tölteléket a morzsaalapra kanalazzuk, majd 40-45 percig sütjük, míg a közepe már majdnem megszilárdul. A sütőből kivéve 15 percig állni hagyjuk.

4. Egy spatula vagy egy kés segítségével körben elválasztjuk a tölteléket a formától, a tortát további 30 percig állni hagyjuk, majd lecsatoljuk a forma oldalát, és a tortát legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.

Vote it up
60
Tetszett?Szavazzon rá!