Hozzávalók
10 dkg dió • 5 dkg kétszersült • 2 evőkanál olvasztott vaj • 15 dkg feta sajt • 30 dkg ricotta • 1,5 evőkanál szárított paradicsom • 1 evőkanál frissen aprított bazsalikom • 3 db tojás • 7 dkg csiperke • 2 evőkanál olajbogyó • 0,4 dl tej • 1 csipet só • 0,5 kiskanál bors
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Az apróra vágott diót összedolgozzuk az apróra tört kétszersülttel és az olvasztott vajjal, majd egy 22-cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk.
2. A feta sajtot keverőgép segítségével összedolgozzuk a ricottával, az apróra vágott szárított paradicsommal és a bazsalikommal, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd hozzákeverjük az apróra vágott gombát és olajbogyót, hozzáöntjük a tejet, és sózzuk, borsozzuk.
3. A tölteléket a morzsaalapra kanalazzuk, majd 40-45 percig sütjük, míg a közepe már majdnem megszilárdul. A sütőből kivéve 15 percig állni hagyjuk.
4. Egy spatula vagy egy kés segítségével körben elválasztjuk a tölteléket a formától, a tortát további 30 percig állni hagyjuk, majd lecsatoljuk a forma oldalát, és a tortát legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
Ismerjen meg további sajttortákat!
Hozzászólás