Sörös-marhahúsos pite

A férfikedvencek mind benne vannak! Sörös is, marhahúsos is

Hozzávalók 6 személyre
1 evőkanál olívaolaj 1,5 kg marhaszegy 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál sűrített paradicsom 2 evőkanál Worcester-szósz 1 evőkanál barna cukor 5 dl marhahúsalaplé 4 dl Guinness sör 2 evőkanál liszt 30 dkg csiperkegomba 1 db tojás 2 evőkanál tejszín

A tésztához: 15 dkg vaj + a sütőformába 1,6 dl víz 37 dkg liszt 0,5 kiskanál só

Elkészítés
1. A tésztához a vajat a vízzel nagy lángon felforraljuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet és a sót, és belisztezett felületen addig gyúrjuk, míg lágy és rugalmas tésztát nem kapunk.

2. A 6 cm-es darabokra vágott húst forró olajban barnára pirítjuk, majd a serpenyőből kivéve félretesszük. Az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát ugyanabban a serpenyőben 3-4 perc alatt puhára pároljuk.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot és a Worcester-szószt, 1 percig főzzük, majd visszatesszük bele a húst, hozzáadjuk a cukrot, az alaplét és a sört, és kis lángon, fedő alatt 1 órán át főzzük.

4. Ezután fedő nélkül még addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul, majd a serpenyőből kivéve egy villával szinte szálakra bontjuk.

5. A lisztet a serpenyőbe szitáljuk, 2-3 perc alatt besűrítjük vele a tartalmát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a félbevágott gombát és a húst, átforgatjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy lehűljön.

6. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztát két részre osztjuk, és sütőpapíron 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd az egyik felével kibélelünk egy kivajazott kenyérsütőformát.

7. A húsos keveréket a tésztára kanalazzuk, majd a tészta másik felével beborítjuk. A széleket összezárjuk, a felesleges tésztát levágjuk. Megkenjük a tojással elkevert tejszínnel, majd 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
145
Tetszett?Szavazzon rá!