Sörös csokis sütemény

Persze a sörnek akadnak hasznosabbnak ítélt felhasználási módjai is, de azért ne legyen elutasító!

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
2,5 dl testes sör 22,5 dkg Rama + a formába 7,5 dkg kakaópor 2 db tojás 1,6 dl tejföl 30 dkg liszt 1,5 kiskanál szódabikarbóna 40 dkg cukor

A bevonathoz: 12 dkg porcukor 28 dkg mogyoróvaj 8 dkg Rama 1 kiskanál vaníliakivonat

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A sört felhevítjük az apró darabokra vágott Ramával, majd mikor a Rama elolvad, hozzászitáljuk a kakaóport, és elkeverjük. Ezután levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni.

2. A tojást összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a söröskakaós keveréket, majd a lisztet, a szódabikarbónát és a cukrot is, és alaposan összedolgozzuk.

3. A masszát egy Ramával kikent, sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük, majd a sütőben kb. 1 óra 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A sütőből kivéve 10 percet állni hagyjuk, majd a formából kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A bevonathoz a porcukrot elektromos keverő segítségével elkeverjük a többi hozzávalóval, míg könnyű, jól kenhető állagú krémet nem kapunk, majd spatulával egyenletesen elosztjuk a sütemény tetején.

Vote it up
186
Tetszett?Szavazzon rá!