Sörben főtt oldalas

Nézze a dolog jó oldalát! A sörnek is van élvezeti értéke, az oldalasnak is, és ezek most összeadódnak

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1,2 kg csontos oldalas 3,3 dl barna sör 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál reszelt citromhéj 1 evőkanál szárított rozmaring 0,25 kiskanál só 0,25 kiskanál frissen őrölt bors 6 db kisebb burgonya 35 dkg bébirépa

Elkészítés
1.
A húst egy nagyobb edénybe fektetjük. (Ha sütőben készítjük, egészben hagyjuk, ha főzzük, a csontok mentén darabokra vágjuk.)

2. Hozzáöntjük a sört, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a citromhéjat és a rozmaringot, majd sózzuk, borsozzuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

3. A meghámozott krumplit és a bébirépát egy hőálló edénybe tesszük, a húst a zöldségágyra fektetjük, majd az egészet leöntjük a sörös marináddal.

4. Ezután lassú tűzön 3-4 órán át főzzük, vagy 170 °C-os sütőben, 3 órán át alufóliával letakarva, majd további fél órán keresztül alufólia nélkül sütjük.

Vote it up
102
Tetszett?Szavazzon rá!