Sörben pácolt karaj

Nem túlzás, ha kijelentjük, hogy a sör a legtöbb ételnek jót tesz, leszámítva legfeljebb az édességeket

Hozzávalók 6 személyre
6 szelet csontos sertéskaraj 7 gerezd fokhagyma 3 kiskanál bors 2 kiskanál só 2 kiskanál szárított zsálya

A marinádhoz: 5 dl barna sör 3 evőkanál só 3 evőkanál barna cukor 3 evőkanál melasz 1 pohár jégkocka

Elkészítés
1.
A marinádhoz a sört, a sót, a cukrot és a melaszt elkeverjük 2,5 dl vízzel, majd amikor a cukor és a só feloldódott, hozzákeverjük a jeget.

2. A húst főzőzacskókba tesszük, felöntjük a marináddal, majd legalább 4 órára a hűtőbe tesszük. (Ha nincs főzőzacskónk, a húst egy nagyobb edénybe fektetjük, ráöntjük a marinádot, és pácolás közben néhányszor megforgatjuk.)

3. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A húst kivesszük a marinádból, és szárazra töröljük. Az apróra vágott fokhagymát összekeverjük a borssal, a sóval és a zsályával, majd bedörzsöljük vele a hússzeletek mindkét oldalát.

4. A hús szélein apró bevágásokat ejtünk (hogy a sütésnél ne kunkorodjon fel), majd egy tepsibe rendezzük, és teljesen átsütjük.

5. Tálalás előtt tányérokra helyezzük, letakarjuk alufóliával, majd 5 percig állni hagyjuk.

Vote it up
67
Tetszett?Szavazzon rá!