Hozzávalók 6 személyre
6 szelet csontos sertéskaraj • 7 gerezd fokhagyma • 3 kiskanál bors • 2 kiskanál só • 2 kiskanál szárított zsálya
A marinádhoz: 5 dl barna sör • 3 evőkanál só • 3 evőkanál barna cukor • 3 evőkanál melasz • 1 pohár jégkocka
Elkészítés
1. A marinádhoz a sört, a sót, a cukrot és a melaszt elkeverjük 2,5 dl vízzel, majd amikor a cukor és a só feloldódott, hozzákeverjük a jeget.
2. A húst főzőzacskókba tesszük, felöntjük a marináddal, majd legalább 4 órára a hűtőbe tesszük. (Ha nincs főzőzacskónk, a húst egy nagyobb edénybe fektetjük, ráöntjük a marinádot, és pácolás közben néhányszor megforgatjuk.)
3. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A húst kivesszük a marinádból, és szárazra töröljük. Az apróra vágott fokhagymát összekeverjük a borssal, a sóval és a zsályával, majd bedörzsöljük vele a hússzeletek mindkét oldalát.
4. A hús szélein apró bevágásokat ejtünk (hogy a sütésnél ne kunkorodjon fel), majd egy tepsibe rendezzük, és teljesen átsütjük.
5. Tálalás előtt tányérokra helyezzük, letakarjuk alufóliával, majd 5 percig állni hagyjuk.
Hozzászólás