Súlycsökkentő sütkérezés

Mostanában csak a napsugárzás veszélyeiről hallani, pedig van egy talán meglepő előnye is: segít fogyni

Ha nehezen tud megszabadulni fölös kilóitól, nem árt feltankolnia D-vitaminból. A kutatók szerint a csonterősítő „napfényvitamin” fontos szerepet játszik a túlsúly elleni harcban.

Dr. Shalamar Sibley, a Minnesotai Egyetem orvosi karának tanársegédje úgy véli, a szervezet D-vitamin-szintje előre jelezheti a fogyás képességét. – Ha nem kielégítő D-vitamin-szinttel fogyókúrázik, előfordulhat, hogy emiatt nem hatásos a testtömegcsökkentést célzó kalóriaszegény étrend.

Úgy tűnik, a D-vitamin gátolja azt a hormonális anyagcsereutat, amelynek túlműködése fokozza az elhízással járó problémákat. Sibley hangsúlyozza, hogy további kutatások szükségesek, de már a felmerült lehetőségek miatt is érdemes figyelni a D-vitamin-szintre – és mértékkel a napon lenni.

Többszörös előny
Ha alacsony a kalciumszintje, nem árt növelnie a bevitelt, mert az is segítheti a kilók leadásában. A quebeci Laval Egyetem kutatói túlsúlyos nők csoportjánál vizsgálták, mennyire hatékonyan tudtak fogyni. Mint kiderült, a kalciumhiányosaknak jót tett a kalciumos és D-vitaminos táplálékkiegészítő. Úgy vélik, az agy észleli a kalciumhiányt, és a táplálékfelvétel erősítésével ellensúlyozza azt.

Vote it up
178
Tetszett?Szavazzon rá!