Súlyos ruhabajok

Kíváncsi, miféle súlyos egészségi problémákhoz vezethetnek a rosszul megválasztott, illetve helytelenül viselt ruhadarabok?

Szétmegy a lábam! – sopánkodnak gyakran a magas sarkú cipőt hordó nők, és ha talán túlzásba viszik is a panaszkodást, a helytelen öltözködés csakugyan árthat az egészségnek. Lássunk néhány divatkérdést, amely fájdalomhoz és egyéb gondokhoz vezethet:

Nyakkendő
Egy közelmúltbeli vizsgálat szerint a túl szorosra kötött nyakkendő nyomásnövekedést idéz elő a szemben, ami zöld hályogot okozhat. Tudjon meg többet a glaukómának is nevezett betegségről.

Cipő
Hólyag, tyúkszem, bütyök – ezek közismert jelenségek. Az már kevésbé, hogy a magas sarkú cipő (és nemcsak a tűsarkú) fokozza a térdi oszteoartritisz veszélyét.

Szűk nadrág
Az orvosok azt gyanítják, a derékban túl feszes nadrág viselésének gyomorégés a vége. Egy tanulmány még az endometriózissal (a méhnyálkahártya rendellenes elhelyezkedésével) is összefüggésbe hozta. Ha szeretne további ismereteket szerezni a gyomorégésről, tudományos nevén refluxról, kattintson!

Vote it up
351
Tetszett?Szavazzon rá!