Hozzávalók 4 személyre
12 kiskanál vaj + az edény kikenéséhez • 12 db alma • 4 db tojás • 13 dkg cukor • 26 dkg liszt • 4 evőkanál tej • 10 evőkanál málnadzsem
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Kivajazunk egy hőálló edényt, majd egészben belehelyezzük a meghámozott és kimagozott almákat.
2. A két tojás sárgáját összedolgozzuk a cukorral, majd folyamatosan kevergetve, kis adagokban beleszitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a tejet.
3. A tojásfehérjéket kissé felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes keverékbe. A keveréket az almák köré öntjük úgy, hogy ne fedje el azokat.
4. A málnadzsemet a magház helyére kanalazzuk, majd 1-1 kiskanál vajat teszünk rá. Kb. 45 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Kihűlve tálaljuk.
Kóstolja meg a fahéjas bundásalma, a ropogós almaszirom, a sült birsalma, a fahéjas alma vagy a mézes sült almával díszített zabpehely receptjét!
Hozzászólás