• Reader's Digest
  • Ügyfélszolgálat
  • Főoldal
  • Magazin
    • Dráma, kaland
    • Szívhez szóló történetek
    • Érdekességek
    • Hírességek
    • Kétnyelvű cikkek
  • Tanácsok
    • Egészség
    • Konyhai praktikák
    • Életmód
    • Otthon
    • Pénzügyek
  • Receptek
    • Reggeli, tízórai
    • Levesek
      • Krémlevesek
    • Főételek
      • Egytálételek
      • Tészták
      • Főzelékek
      • Halételek
      • Grillezett ételek
    • Saláták
    • Desszertek
      • Torta
      • Muffin
      • Tiramisu
      • Fagylalt, jégkrém
      • Pite
      • Rétes
      • Trüffel
    • Italok
  • Szórakozás
    • Viccek
    • Idézetek
    • Gyerekszáj
    • Humoros írások
    • Karikatúrák
    • Kvízek
  • Nyereményjáték
    • Nyereményjáték szabályzata
    • Sorsolások eredményei
    • Nyerteseink
  • Webáruház
    • Könyvek
    • Nyelvtanulás
    • Zene
    • Video/DVD
    • Ajándékok
    • Kiárusítás

You are here

Főoldal » Hasznos ismeretek » Konyha » Desszertek » Sült banán

Sült banán

Az édességek műfajában nehéz olyat alkotni, amelyre rábólintana egy táplálkozástudós is. Erre se fog, mégis nagyon jó!

 
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben
  • Sült banán

    Fotó: Reader's Digest

Hasonló receptek

  • Fekete erdő pudding
  • Csokis-diós vajkaramella
  • Aszaltbarack-kompót

Hozzávalók 4 személyre
10 dkg rizspehely • 2 evőkanál pálmacukor • 0,5 kiskanál kukoricaszirup • 5 dkg kókuszreszelék • 1 kiskanál reszelt lime-héj • 4 db kisebb banán • olaj

A tésztához: 8 dkg rizsliszt • 1 db tojás • 2 evőkanál sűrű kókusztej • 2 evőkanál lime-lé

Elkészítés
1.
A rizspelyhet forró serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd félretesszük.

2. Összekeverjük a cukrot, a szirupot és a kókuszreszeléket, majd lassú tűzön, egy kevés vizet hozzáöntve összeforraljuk. Amikor a víz teljesen elpárolgott, hozzáadjuk a rizspelyhet és a lime-héjat, majd lassú tűzön krémesre keverjük.

3. Belenyomkodjuk a héjától megfosztott banánokat, hogy bevonatot képezzen rajtuk.

4. A rizslisztbôl, a tojásból, a kókusztejből és a limeléből palacsintatészta állagú tésztát készítünk. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kevés vizet.

5. A rizsbundás banánokat a tésztába mártjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk az olajat, és forrón vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Vote it up
68
Tetszett?Szavazzon rá!
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben

Népszerű cikkek: Konyha

  1. A tökéletes buggyantott tojás
  2. Kilenc konyhai hiba
  3. A grillguruk hétpecsétes titkai

További cikkek: Hasznos ismeretek

Egészség
Életmód
Konyha
Otthon
Pénzügyek

Hozzászólás

A legnépszerűbb cikkek

  • A kezdetek óta
  • A héten
  • A hónapban
  1. Ki másokon segít, önmagán is segít
  2. Szerelem, szerelem 2010
  3. Az óriási hal
  4. Daniela harca
  5. 33 titok, amelyről minden pilóta hallgat
  6. A citrom rejtett titkai
  7. Mire jó még a WD-40?
  8. Titkok, amikről a nővér mindig hallgat
  9. Állati ösztön
  10. Tizenkét tuti fogyitipp
  1. Az a nap az Everesten
  2. Közérzetjavító házi orvosságok
  3. Ne hozz virágot!
  4. Tartsa kordában étvágyát
  5. A cápa

Termékajánló

Kedvenc receptjeink

Kenyérlángos (langalló és pompos néven is ismert)
Kenyérlángos
Reggeli, tízórai
  • Sajtos-spenótos omlett
  • Marhahúsos burrito
  • Gombapástétom
  • Tojásos lecsó
Tovább: Reggeli, tízórai
Salátaleves
Salátaleves
Levesek
  • Erdei gombaleves
  • Toszkán zöldségleves
  • Szlovák káposztaleves kolbásszal
  • Húsgombócleves
Tovább: Levesek
Sült cukkini és padlizsán
Sült cukkini és padlizsán
Főételek
  • Cipóban sült sonka
  • Hasselback burgonya
  • Sörös kelkáposzta baconnal
  • Boros csirke
Tovább: Főételek
Bourbon Triple Sour
Bourbon Triple Sour
Italok
  • Lassi
  • Ízesített vizek házilag
  • Tojáslikőr
  • Málnaszörp
Tovább: Italok
Datolyás sütemény karamellszósszal
Datolyás sütemény karamellszósszal
Desszertek
  • Márványkalács
  • Túró Rudi házilag
  • Szilvás túrógombóc
  • Narancsos kivikompót
Tovább: Desszertek
  • Impresszum
  • Magunkról
  • Oldaltérkép
  • Adatvédelem
  • Felhasználási feltételek
  • Ügyfélszolgálat
  • Általános szerződési feltételek

© 2009-2013 Tarsago Magyarország Kft.