Hozzávalók 4 személyre
10 dkg rizspehely • 2 evőkanál pálmacukor • 0,5 kiskanál kukoricaszirup • 5 dkg kókuszreszelék • 1 kiskanál reszelt lime-héj • 4 db kisebb banán • olaj
A tésztához: 8 dkg rizsliszt • 1 db tojás • 2 evőkanál sűrű kókusztej • 2 evőkanál lime-lé
Elkészítés
1. A rizspelyhet forró serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd félretesszük.
2. Összekeverjük a cukrot, a szirupot és a kókuszreszeléket, majd lassú tűzön, egy kevés vizet hozzáöntve összeforraljuk. Amikor a víz teljesen elpárolgott, hozzáadjuk a rizspelyhet és a lime-héjat, majd lassú tűzön krémesre keverjük.
3. Belenyomkodjuk a héjától megfosztott banánokat, hogy bevonatot képezzen rajtuk.
4. A rizslisztbôl, a tojásból, a kókusztejből és a limeléből palacsintatészta állagú tésztát készítünk. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kevés vizet.
5. A rizsbundás banánokat a tésztába mártjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk az olajat, és forrón vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Hozzászólás