Sült csirke csipkelekvárral

Kívül-belül leápolva: a csipkebogyólekvár rásült, a fűszer pedig bele

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
3 db alma 4 db vöröshagyma extra szűz olívaolaj 2 kiskanál frissen aprított kakukkfű 1,5 kilós egész csirke 4 ág rozmaring 4 ág kakukkfű 2 gerezd fokhagyma

A bevonathoz: 4 evőkanál csipkelekvár 2 ág kakukkfű

Elkészítés
1.
A bevonathoz a csipkelekvárt összeforraljuk 3 evőkanál vízzel, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a kakukkfüvet, és lefedve állni hagyjuk.

2. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A kimagozott és cikkekre vágott almát és a félbevágott hagymát egy sütőedénybe rendezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk a kakukkfűvel, majd a sütőedény szélére húzzuk, hogy középen legyen helye a csirkének.

3. A rozmaring- és kakukkfűágakat az összezúzott fokhagymával együtt a csirke hasüregébe helyezzük, az egész húst besózzuk, majd a csirkét a sütőedénybe tesszük, és 25 percig sütjük.

4. Ekkor átkenjük a csipkelekvár felével, újabb 20 percig sütjük, majd a maradék lekvárral újból átkenjük, és további 15-20 perc alatt készre sütjük. (Húshőmérővel ellenőrizve 71 °C lesz a legvastagabb részen.) Tálalás előtt 10 percig állni hagyjuk.

Vote it up
58
Tetszett?Szavazzon rá!