Sült csirke kakukkfűvel, körtével

Mindenkinek megvan a maga kedvenc sültcsirke-receptje, azonban olykor megjelennek trónkövetelők

Hozzávalók 4 személyre
1 db egész csirke 2 evőkanál olívaolaj 1,2 dl olívaolaj só, bors 1 csokor kakukkfű 1 kg burgonya 3 db körte 1 fej fokhagyma 1 db citrom leve

Elkészítés
1.
A csirkét bedörzsöljük 2 kanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a bőre alá és a hasüregébe is teszünk néhány ág kakukkfüvet.

2. A húst egy nagyobb sütőedénybe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

3. A csónakokra vágott krumplit, a cikkekre vágott körtét és a gerezdekre bontott fokhagymát összeforgatjuk a citromlével és 1,2 dl olívaolajjal, majd a csirke köré rendezzük, és 40-45 percig sütjük. Mielőtt felvágnánk, a húst 10 percig állni hagyjuk.

Vote it up
49
Tetszett?Szavazzon rá!