Sült csirke narancsos mártással

Bolondítsuk meg a sült pipit pikáns narancsízzel

Hozzávalók
1 db egész csirke (kb. 1,5 kg) 2,5 dkg szalonnazsír (vagy 2-3 evőkanál olaj) 3 szelet vékony szelet bacon 1 szem narancs

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A csirkét besózzuk és átkenjük szalonnazsírral. A mellét és a hátát beborítjuk 1-1 szelet baconnel, a harmadik szeletet pedig a hasüregébe tesszük.

2. Kötözőspárgával összekötjük, tepsibe tesszük, és többször megforgatva, saját levével locsolgatva puhára sütjük (kb. 1 óra). (A comb legvastagabb részébe szúrt késsel ellenőrizhetjük, hogy kész-e. Ha a combvégek túl gyorsan barnulnának, csomagoljuk alufóliába őket!)

3. Amikor a csirke megsült, kivesszük a tepsiből, és alufólia alatt melegen tartjuk. A kisült húslé tetejéről lemerjük a zsiradékot, 3-4 evőkanál forró vizet öntünk a tepsibe, és felkaparjuk a lesült részeket.

4. A mártáshoz a porcukrot kis lángon enyhén megbarnítjuk, és a tűzről levéve hozzákeverjük a borecetet, majd a narancslét, a vizet és a húskivonatot. Jól összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és fedő alatt kis lángon 5 percig forraljuk.

5. A burgonyalisztet összekeverjük egy kis vízzel, a mártáshoz adjuk, és állandó keverés mellett kis lángon kb. 2 percig főzzük, majd hozzákeverjük a csirkéből kisült szaftot is.

6. A csirkét feldaraboljuk és előmelegített tálalóedényre helyezzük. Félbevágott narancsszeletekkel és kis burgonyapüré-halmokkal körítjük. A mártást külön szervírozzuk.

Vote it up
141
Tetszett?Szavazzon rá!