Sült fokhagyma túrós pirítóssal

Lekicsinylő lenne azt mondani, hogy harapnivaló. Inkább falnivaló

Hasonló receptek

Hozzávalók
6 fej fokhagyma 2,5 dl csirkealaplé vagy víz 2 dl száraz fehérbor 4 db babérlevél 4 ág kakukkfű 6 szelet baguette 25 dkg kecske- vagy juhtúró só, bors olívaolaj

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A fokhagymafejek tetejéből levágunk egy keveset, hogy stabilan álljanak, majd egy hőálló edénybe helyezzük őket, és meglocsoljuk az alaplével és a borral. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a babért és a kakukkfüvet.

2. Alufóliával letakarva 30 percig sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, és hagyjuk a fokhagymákat megpirulni. Amikor már puhák, félretesszük hűlni.

3. A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük olívaolajjal, egy kicsit megpirítjuk, majd a tetejükre kanalazzuk a túrót, és enyhén sózzuk, borsozzuk.

4. A fokhagymafejeket tányérokra rendezzük, meglocsoljuk a főzőlével, és a kenyérszeletekkel tálaljuk.

Vote it up
85
Tetszett?Szavazzon rá!