Sült gomba mogyoróval és pecorinóval töltve

Feleslegesen félünk a gombától, hiszen csak minden huszadik fajta mérgező

Hasonló receptek

Sokan csupán a potenciális gyilkost látják bennük, holott a gombafajok alig öt százaléka mérgező, ami a növények között jó arány. Élettani és egyéb jótékony hatása viszont annyi van, mint réten a gomba.

Hozzávalók
4 nagyobb gomba olívaolaj 5 dkg mogyoró 2,5 dkg frissen darált zsemlemorzsa citrom reszelt héja 3 evőkanál frissen aprított petrezselyem 2 gerezd zúzott fokhagyma 4 dkg reszelt pecorino sajt só, bors

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és beteszünk egy üres tepsit. A gombák szárát eltávolítjuk, a gombafejeket alaposan meglocsoljuk olívaolajjal.

2. Az apróra vágott mogyorót kissé megpirítjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és egy evőkanál olívaolajjal.

3. A keveréket belenyomkodjuk a gombafejekbe. A sütőből óvatosan kivesszük a tepsit, töltelékes felükkel felfelé beletesszük a gombafejeket, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
163
Tetszett?Szavazzon rá!