Hozzávalók 4 személyre
50 dkg savanyú káposzta • 2 db nagyobb tojás • 5 dkg liszt • 5 dkg újhagyma zöldje • 0,5 kiskanál só • 0,25 kiskanál fekete bors • olaj a sütéshez • 50 dkg marha- vagy sertéskolbász
Elkészítés
1. Előmelegítjük a sütőt 120 °C-ra. A savanyú káposztáról konyhai papírtörlővel – amennyire lehet - felitatjuk a nedvességet, majd hozzákeverjük a tojást, a lisztet, az újhagyma zöldjét, a sót és a borsot.
2. Egy serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, beleteszünk három evőkanálnyit a káposztás keverékből, villával lelapítjuk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A felesleges olajat papírtörlőn leitatjukróla. A maradék krokettet is kisütjük, és sütőben melegen tartjuk.
3. A maradék olajban az ujjnyi vastag szeletekre vágott kiełbasát közepes lángon barnára sütjük, az olajat felitatjuk, és a kolbászdarabokat a káposztás krokettre helyezzük. Kínálhatunk mellé forró almaszószt.
Hozzászólás