Sült oldalas kukoricasalátával

Két oldala van a dolognak: egyrészt valóságos kalóriabomba, másrészt szuperegészséges köret jár hozzá

Hozzávalók 4 személyre
120 dkg sertésoldalas 4 doboz konzervkukorica 1 db kígyóuborka 1 fej lila hagyma 1 db lime leve 2 db csilipaprika

A barbecue-szószhoz: 2 dl ketchup 1/2 kiskanál vörösborecet 12 csepp Worcestershire-szósz 2 evőkanál zúzott fokhagyma 2 evőkanál méz 2 kiskanál mustár

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A szósz hozzávalóit alaposan összekeverjük.

2. A feldarabolt húst egy nagyobb edényben 15 percig előfőzzük, majd lecsepegtetjük és szárazra töröljük.

3. A húst megforgatjuk a szószban úgy, hogy az bevonatot képezzen rajta, és egy tűzálló edényben a sütőbe tesszük. 15- 20 percig sütjük, majd grillfokozaton 220 °C-on további 3-4 percig pirítjuk.

4. A kukoricát, a kockára vágott uborkát és a felaprított hagymát a lime-lével és az apróra vágott csilivel összekeverjük, és köretként a hús mellé tálaljuk.

Vote it up
120
Tetszett?Szavazzon rá!