Sült paprikás focaccia

Háromszoros kedélyjavító hatással bír ilyenkor – a színe, az íze és az illata is vidám

Hozzávalók 4 személyre
4 db nagyobb burgonya 2 kiskanál porélesztő 1 kg finomliszt 1 evőkanál só + a főzővízbe 1 evőkanál vaj 13 dkg teljes kiőrlésű liszt 20 dkg sült paprika 1 marék olajbogyó 1 marék bazsalikom olívaolaj nagy szemű só a tetejére

Elkészítés
1. A meghámozott krumplit 1 l lobogó sós vízben puhára főzzük. A krumplit leszűrjük, krumplinyomóval áttörjük, majd hozzáöntünk 7,5 dl-t a főzővízből, és hagyjuk kézmelegre hűlni.

2. Az élesztőt összekeverjük 20 dkg liszttel, hozzáadjuk a krumplis masszához, és alaposan összedolgozzuk. 5-10 perc múlva hozzáadjuk a sót, a vajat és a teljes kiőrlésű lisztet is.

3. A tésztához adjuk a maradék lisztet, majd belisztezett felületen 10 percig dagasztjuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe, és letakarva, meleg helyen két órán át kelesztjük, míg a duplájára nem nő.

4. Ha megkelt, a tésztát 20x40 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy enyhén belisztezett sütőpapírra fektetjük, és a tetejét finoman megkenjük olívaolajjal. Rátesszük a csíkokra vágott sült paprikát és az olajbogyót, majd folpakkal letakarva 20 percig állni hagyjuk.

5. Közben a sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A tésztáról eltávolítjuk a fóliát, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és aranybarnára sütjük. Tálalás előtt megszórjuk a bazsalikommal és a nagy szemű sóval.

Vote it up
155
Tetszett?Szavazzon rá!