Sült paradicsomos feketebab-leves

Jókai sem tiltakozna, hiszen a bablevesnek sem árt időnként a frissítés

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg fekete bab 2 szem paradicsom 1 fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olívaolaj 0,5 kiskanál szárított oregánó 6 dl zöldségalaplé só, bors 1 dl tejföl

Elkészítés
1. A babot néhány órára beáztatjuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A félbevágott paradicsomokat, a felszeletelt hagymát és a négy részre vágott répát egy tűzálló edénybe tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk az oregánóval, és alaposan összekeverjük.

2. A sütőbe helyezzük, és néha átforgatva 50-55 perc alatt puhára sütjük.

3. Ezután a répát kivesszük, apró kockákra vágjuk, a maradék zöldséget pedig botmixerrel pürésítjük. Egy kevés alaplével felöntjük a sütésre használt edényt, hogy az aljára ragadt részeket könnyebben felkaparhassuk, majd ezt is a zöldségpéphez öntjük, és az egészet újból átturmixoljuk.

4. Áttesszük egy fazékba, hozzáöntjük a maradék alaplét, majd hozzáadjuk a babot, és puhára főzzük benne. Végül hozzákeverjük a répát, sózzuk, borsozzuk, és tálaláskor kevés tejföllel díszítjük.

Vote it up
212
Tetszett?Szavazzon rá!