Hozzávalók
1 evőkanál olívaolaj • 2 szelet bacon + 4 szelet a díszítéshez • 1 db póréhagyma • 1 evőkanál kakkukfű • 50 dkg rizottórizs • 1,2 l csirkehúsalaplé • 15 dkg zöldborsó • 3 evőkanál reszelt parmezán • 2 evőkanál frissen aprított menta • só, bors
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A felhevített olajhoz hozzáadjuk az apróra vágott bacont, a felkarikázott pórét és a kakukkfüvet, és 5 percig pároljuk, míg a póré enyhén meg nem barnul.
2. Ezután áttesszük egy hőálló edénybe, hozzáadjuk a rizst és az alaplét, és alufóliával lefedve 30 percre a sütőbe helyezzük. Ezután hozzáadjuk a borsót, majd újra letakarjuk, és még 10 percig sütjük.
3. A díszítésre szánt bacont megpirítjuk. A rizottót kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a parmezánt és a mentát, majd sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Tálaláskor a pirított bacont a rizottó tetejére helyezzük.
Hozzászólás