Sült rizottó borsóval és baconnel

Ha igazán tavaszi ízekre vágyik, itt megtalálta

Hasonló receptek

Hozzávalók
1 evőkanál olívaolaj 2 szelet bacon + 4 szelet a díszítéshez 1 db póréhagyma 1 evőkanál kakkukfű 50 dkg rizottórizs 1,2 l csirkehúsalaplé 15 dkg zöldborsó 3 evőkanál reszelt parmezán 2 evőkanál frissen aprított menta só, bors

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A felhevített olajhoz hozzáadjuk az apróra vágott bacont, a felkarikázott pórét és a kakukkfüvet, és 5 percig pároljuk, míg a póré enyhén meg nem barnul.

2. Ezután áttesszük egy hőálló edénybe, hozzáadjuk a rizst és az alaplét, és alufóliával lefedve 30 percre a sütőbe helyezzük. Ezután hozzáadjuk a borsót, majd újra letakarjuk, és még 10 percig sütjük.

3. A díszítésre szánt bacont megpirítjuk. A rizottót kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a parmezánt és a mentát, majd sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Tálaláskor a pirított bacont a rizottó tetejére helyezzük.

Vote it up
82
Tetszett?Szavazzon rá!