Sült zöldségek fetával

Csábítóan színes, egyébként pedig rendkívül tartalmas, finom tésztafogás

Hozzávalók 4 személyre
3 különböző színű kaliforniai paprika 2 cukkini 1 padlizsán 2 evőkanál olívaolaj só, bors 40 dkg paradicsomos tésztaszósz 20 dkg penne 10 dkg feta

A besamelhez: 2 dkg vaj 2 dkg liszt 3 dl tej só, bors

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A kimagozott és nagyobb darabokra vágott paprikákat a hasonló méretűre vágott cukkinivel és padlizsánnal együtt megforgatjuk az olajban, majd sózzuk, borsozzuk, és 20 percig sütjük. Ezután hozzáadjuk a tésztaszószt.

2. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, és hozzákeverjük a zöldséges szószhoz.

3. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, majd 2 perc kevergetés után hozzáadjuk a forró tejet. Simára keverjük, hagyjuk besűrűsödni, és sózzuk, borsozzuk.

4. A tésztát egy sütőedénybe kanalazzuk, ráöntjük a besamelt, rámorzsoljuk a fetát, majd 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
203
Tetszett?Szavazzon rá!