Fő összetevőjének, a sütőtöknek köszönhetően valóságos vitamin- és ásványianyag-bomba ez a finomság, és akkor még nem is említettük a dió jótéteményeit. Tegyen vele egy próbát!
Hozzávalók 12 darabhoz
1 dl olaj • 250 g barna cukor • 2 tojás • 1 teáskanál vaníliakivonat • 150 g liszt • 1 teáskanál sütőpor • egy csipet só • őrölt szerecsendió • fahéj • gyömbér • szegfűszeg • egy csipet szódabikarbóna • 25 g aprított, pirított dió • 190 g sütőtökpüré
A morzsához: 16 g liszt • 22 g barna cukor • őrölt fahéj • 20 g margarin kockázva • 25 g aprított, pirított dió
Elkészítés
1. Keverjük össze az olajat a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, jól elkeverve. Adjuk hozzá a vaníliát.
2. Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport, a fűszereket és a szódabikarbónát. Keverjük bele a diót.
3. Felváltva adjuk az olajos-cukros keverékhez a lisztes keveréket és a sütőtökpürét. Dolgozzuk össze alaposan. Béleljünk ki 12 muffinformát papírral, és töltsük őket háromnegyed részig.
4. A tésztamorzsához keverjük össze a lisztet, cukrot és fahéjat. Egy késes konyhai mixerben daráljuk össze a margarinnal, majd forgassuk bele a diót. Ezt a keveréket osszuk el egyenlően a tésztán.
5. Süssük 180 °C-on 30–35 percig, majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
Hozzászólás