Sütőtökös-diós muffin

Bármilyen alkalomra nagyszerű, ráadásul egészséges is ez a finom Halloween-muffin

Fő összetevőjének, a sütőtöknek köszönhetően valóságos vitamin- és ásványianyag-bomba ez a finomság, és akkor még nem is említettük a dió jótéteményeit. Tegyen vele egy próbát!

Hozzávalók 12 darabhoz
1 dl olaj 250 g barna cukor 2 tojás 1 teáskanál vaníliakivonat 150 g liszt 1 teáskanál sütőpor egy csipet só őrölt szerecsendió fahéj gyömbér szegfűszeg egy csipet szódabikarbóna 25 g aprított, pirított dió 190 g sütőtökpüré

A morzsához: 16 g liszt 22 g barna cukor őrölt fahéj 20 g margarin kockázva 25 g aprított, pirított dió

Elkészítés
1. Keverjük össze az olajat a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, jól elkeverve. Adjuk hozzá a vaníliát.

2. Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport, a fűszereket és a szódabikarbónát. Keverjük bele a diót.

3. Felváltva adjuk az olajos-cukros keverékhez a lisztes keveréket és a sütőtökpürét. Dolgozzuk össze alaposan. Béleljünk ki 12 muffinformát papírral, és töltsük őket háromnegyed részig.

4. A tésztamorzsához keverjük össze a lisztet, cukrot és fahéjat. Egy késes konyhai mixerben daráljuk össze a margarinnal, majd forgassuk bele a diót. Ezt a keveréket osszuk el egyenlően a tésztán.

5. Süssük 180 °C-on 30–35 percig, majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

Vote it up
242
Tetszett?Szavazzon rá!