Sütőtökös kuglóf

Nemcsak riogatni jó! Íme, a közkedvelt kávéházi sütemény és az ősz csodaétele, a halloweeni sütőtök házassága

Hozzávalók 6 személyre
28 dkg liszt 2 kiskanál sütőpor 1 kiskanál szódabikarbóna 0,5 kiskanál só 1 kiskanál őrölt fahéj 25 dkg sütőtökpüré 1,5 dl kefir • 1 kiskanál vaníliakivonat 17 dkg vaj + a forma kikenéséhez 25 dkg cukor 3 szem tojás

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal. A sütőtököt összedolgozzuk a kefirrel és a vaníliával.

2. A vajat a cukorral habosra keverjük (kézi mixerrel kb. 5 perc), majd hozzáadjuk a tojásokat, és további 1 percig keverjük.

3. Ezután lassan hozzáadjuk a lisztet, majd a sütőtökös keveréket, kivajazott kuglófformába öntjük, és 40-50 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
 

Kíváncsi, miért is olyan egészséges a sütőtök? Nos, rákellenes hatású, illetve véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen is. Ha a fentiek alapján meggyőződött róla, hogy érdemes fogyasztani, íme, pár további sütőtökös recept.

Vote it up
247
Tetszett?Szavazzon rá!