Sütőtökös puszedli

Ez az aprósütemény telis-tele van béta-karotinnal és rostokkal

Hasonló receptek

Hozzávalók
6 dkg sima liszt 6 dkg teljes kiőrlésű liszt 0,5 kiskanál fahéj 0,25 kiskanál só 0,25 kiskanál szódabikarbóna 0,25 kiskanál őrölt szegfűbors 6 dkg világosbarna cukor 3 evőkanál méz 4 evőkanál növényi olaj 1 nagy tojásfehérje 15 dkg sütőtökpüré 8 dkg aszalt vörös áfonya vagy sötét színű mazsola 5 dkg dió, összevagdosva (ízlés szerint)

Elkészítés
1. A sütőt melegítsük elő 175 °C-ra. Egy tepsit vékonyan kenjük ki olajjal.

2. Egy közepes tálba szitáljuk bele a kétféle lisztet, a fahéjat, a sót, a szódabikarbónát és a szegfűborsot.

3. Keverjük össze a tojásfehérjét a mézzel, az olajjal és a cukorral. Keverjük hozzá a tököt és a lisztes elegyet. Az egészet dolgozzuk jól össze. Tegyük bele az áfonyát és ízlés szerint a diót.

4. Tegyünk a tésztából púpozott evőkanálnyi halmokat a tepsire, egymástól 2-3 cm távolságra.

5. Süssük a puszedliket, amíg a közepükbe szúrt tűhöz már nem ragad tészta (15 perc). Légmentesen záródó edényben egy hétig tarthatók el.

Vote it up
190
Tetszett?Szavazzon rá!