A sziklához láncolt Prométheusznak a máját tépkedte mindennap egy sas, mert elvitte az embereknek a tüzet. Vajon milyen büntetést kapott az, aki a kolbászt lopta el az istenektől, hogy aztán az ember boldogan magával vigye a világ minden zugába? Bele sem merünk gondolni. Inkább kóstoljunk meg egy mennyei eredetű ételt, és merengjünk békésebb dolgokon!
Hozzávalók
olívaolaj • 1 nagyobb sütőtök • 1 csomag koktélkolbász vagy chipolata • 10 dkg főtt gesztenye • 1 kis csokor zsálya
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
2. A meghámozott és felkockázott tököt, a kisebb darabokra vágott kolbászt, a feldarabolt gesztenyét és a zsályát megforgatjuk az olajban.
3. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük egy tepsibe, és addig sütjük, amíg a tök megpuhul és a kolbászkák pirosra sülnek (kb. 40 perc).
Hozzászólás