Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál növényi olaj • 1 kisebb vöröshagyma, apróra vágva • 2 sárgarépa, megtisztítva, apróra vágva • 2 zellerszár, apróra vágva • 4 evőkanál paradicsompüré • 1 l csirkealaplé • 1 babérlevél • 0,5 kiskanál szárított, morzsolt kakukkfű • 40 dkg sütőtökpüré • 2 evőkanál tej • 2 evőkanál tejszín • 0,25 kiskanál só • 0,25 kiskanál fehér bors • díszítéshez zöldcitromszeletek és friss koriander, összevágva (ízlés szerint)
Elkészítés
1. Forró olajon pirítsuk meg a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és főzzük 1 percig. Adjuk hozzá a levesalapot, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Főzzük puhára a zöldségeket.
2. Keverjük hozzá a sütőtököt, és főzzük még 5 percig. Vegyük ki a babérlevelet.
3. Turmixgéppel keverjük pépesre a levest. Adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kis vizet. Tálalás előtt citromkarikákkal és friss korianderrel díszítsük.
Ismerjen meg további sütőtökös recepteket!
Hozzászólás