Hozzávalók 6 személyre
50 dkg darált marhahús • 1 db vöröshagyma • 1 db zellerszár • 2 gerezd fokhagyma • 2 evőkanál liszt • 7,5 dl marhahúsalaplé • 2 db burgonya • 3 dl darabolt paradicsom (lé nélkül) • 22 dkg cheddar sajt • 1,2 dl ketchup • 2 evőkanál mustár • 2,5 dl tej • sült hagyma és csemegeuborka a tetejére • hamburgerzsemle (vagy kifli) a tálaláshoz
Elkészítés
1. A húst az apróra vágott hagymával, zellerrel és fokhagymával közepes lángon barnára pirítjuk. a keletkezett zsiradékot eltávolítjuk.
2. A keveréket megszórjuk a liszttel, 2 percig folyamatosan kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk az alaplét és az apróra vágott krumplit, és egyet forralunk rajta.
3. A krumplit kis lángon, fedő alatt puhára főzzük (kb. 10 perc), majd hozzáadjuk a paradicsomot, a sajtot, a ketchupot és a mustárt, és addig hevítjük, míg a sajt meg nem olvad.
4. Ekkor hozzáadjuk a tejet, összemelegítjük, majd megszórjuk pirított hagymával és karikára vágott csemegeuborkával. Pirított hamburgerzsemlével tálaljuk.
Hozzászólás