Sajtfagylalt

Sajtból fagyi?! Nem sajtóhiba! Ha elsőre furcsának tűnik is, a végeredmény mindenkit meggyőz

Hasonló receptek

Hozzávalók
5 dl tej 3 nagyobb tojás 10 dkg cukor 1 csipet só 10 dkg krémsajt 10 dkg reszelt mahón vagy fontina sajt 0,5 k vaníliakivonat

Elkészítés
1. A tejet felforraljuk. Összekeverjük a tojást, a cukrot és a sót, majd folyamatos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a forró tejet. A sodót visszaöntjük a lábosba, és közepes lángon, állandóan kevergetve 2-3 percig tovább főzzük.

2. A sodót átszűrjük egy tiszta edénybe, hozzáadjuk a kétféle sajtot és a vaníliát, és addig keverjük, míg a sajt teljesen el nem olvad. Letakarjuk és kb. 4 órán át hűlni hagyjuk.

3. Fagylaltkészítő gépben elkészítjük a sajtfagylaltot, majd légmentesen záródó edényben legalább 2 órára a mélyhűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt 20 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

Vote it up
272
Tetszett?Szavazzon rá!