Sajtfondü

Nem lehet elrontani, és garantált a siker. Ráadásul vonzza a bort, vagyis az egyik legjobb partiétel

Hozzávalók
1 gerezd fokhagyma 4 dl fehérbor 1 evőkanál kukoricakeményítő 2 kiskanál cseresznyepálinka 20 dkg ementáli sajt 20 dkg gruyere sajt

Elkészítés
1. A fokhagymát hosszában kettévágjuk, és bedörzsölünk vele egy vaslábost. Beleöntjük a bort, és közepes lángon lassan felforraljuk (ne lobogjon!). A kukoricakeményítőt és a cseresznyepálinkát egy csészében összekeverjük.

2. A sajtokat fokozatosan a borhoz keverjük, majd cikcakkban addig kevergetjük, míg a sajt teljesen fel nem olvad, és krémes állagú nem lesz. (Ne forraljuk!)

3. A keményítőt felkeverjük, és a fondühöz adjuk. A fondüt ismét gyöngyözésig hevítjük, majd addig főzzük, míg be nem sűrűsödik (kb. 5-8 perc). Ekkor fondükészletbe öntjük (az edényt égő láng felett melegen tartjuk), és kenyérkockákkal tálaljuk.
 

Ismerjen meg további sajtos recepteket!

Vote it up
207
Tetszett?Szavazzon rá!