Sajtos-húsos muffin

Vigyázat, bár a muffinhoz az édes fogalmát társítjuk, ez szó szerint marha jó muffin

Hasonló receptek

Hozzávalók 12 darabhoz
25 dkg darált marhahús 0,5 db vöröshagyma só, bors 1 evőkanál apróra vágott jalapeno paprika 15 dkg reszelt sajt

A tésztához: 22,5 dkg liszt 1 kiskanál sütőpor 0,25 kiskanál frissen őrölt bors 5 dkg reszelt ementáli vagy gruyere sajt 2 db tojás 1,5 dl tej 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés
1.
A tésztához a száraz hozzávalókat összedolgozzuk. A tojást összekeverjük a tejjel és az olajjal, majd 1 evőkanál hideg vizet adunk hozzá, és letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük.

2. A marhahúst az apróra vágott hagymával aranybarnára pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A keletkezett zsiradékot leöntjük róla, és hozzákeverjük az apróra vágott jalapenót.

3. A sütőt előmelegítjük 180 °c-ra. A sajtos lisztet összedolgozzuk a tojásos keverékkel, majd a tésztát egy muffinsütő papírral kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk (de ne töltsük meg teljesen őket!).

4. A tetejére kanalazzuk a marhahúsos keveréket, gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal, és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
71
Tetszett?Szavazzon rá!