Hozzávalók 12 darabhoz
25 dkg darált marhahús • 0,5 db vöröshagyma • só, bors • 1 evőkanál apróra vágott jalapeno paprika • 15 dkg reszelt sajt
A tésztához: 22,5 dkg liszt • 1 kiskanál sütőpor • 0,25 kiskanál frissen őrölt bors • 5 dkg reszelt ementáli vagy gruyere sajt • 2 db tojás • 1,5 dl tej • 0,5 dl olívaolaj
Elkészítés
1. A tésztához a száraz hozzávalókat összedolgozzuk. A tojást összekeverjük a tejjel és az olajjal, majd 1 evőkanál hideg vizet adunk hozzá, és letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük.
2. A marhahúst az apróra vágott hagymával aranybarnára pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A keletkezett zsiradékot leöntjük róla, és hozzákeverjük az apróra vágott jalapenót.
3. A sütőt előmelegítjük 180 °c-ra. A sajtos lisztet összedolgozzuk a tojásos keverékkel, majd a tésztát egy muffinsütő papírral kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk (de ne töltsük meg teljesen őket!).
4. A tetejére kanalazzuk a marhahúsos keveréket, gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal, és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hozzászólás