Hozzávalók 6 személyre
1 db tojás • 10 dkg reszelt juhsajt • 10 dkg reszelt kecskesajt • 5 dkg morzsolt feta sajt • 2 evőkanál szárított paradicsom • 2 kiskanál frissen aprított kakukkfű • 1 kiskanál majoránna • 0,25 kiskanál frissen őrölt bors • 8 db réteslap • extra szűz olívaolaj
Elkészítés
1. A tojást alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a háromféle sajtot, az apróra vágott paradicsomot és a fűszereket, és letakarva néhány órára a hűtőbe tesszük.
2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A réteslapokat 15 cm széles lapokra vágjuk. Egymásra helyezünk 3 réteslapot úgy, hogy az első kettő tetejét vékonyan megkenjük olívaolajjal.
3. A sajtos töltelékből a téglalap rövidebb éléhez kanalazunk 2-3 evőkanálnyit, de a két szélén legalább 2-2 cm-t üresen hagyunk.
4. Ezután a lapot elkezdjük feltekerni, majd amikor már két teljes fordulatot megtettünk, az üresen hagyott két szélét behajtjuk a lap közepe felé (akár duplán), majd így folytatjuk a tekerést, míg a lap végére nem érünk.
5. További tekercseket készítünk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük őket, a tetejüket megkenjük olívaolajjal, és sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.
Hozzászólás