Sajtos-petrezselymes omlett kolbásszal

Ha igazán kiadós, pikáns ízű reggelire vágyik, ne keressen tovább

Hasonló receptek

Hozzávalók 2 személyre
1 evőkanál olívaolaj 10 dkg kolbász 4 tojás 0,8 dl tejszín 10 dkg reszelt halloumi sajt 3 dkg frissen aprított fodros petrezselyem + a tálaláshoz só, frissen őrölt bors 2 dkg vaj citromgerezdek

Elkészítés
1.
Az apróra vágott kolbászt forró olajban aranybarnára sütjük, majd a kolbászt és a kisült zsírját külön félretesszük.

2. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a sajttal, a petrezselyemmel és sózzuk, borsozzuk. A tojásfehérjét habbá verjük, és összeforgatjuk a sajtos keverékkel.

3. A vajat egy kisebb serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk, 2-3 percig sütjük benne a tojásos keveréket.

4. A kolbásszal megszórjuk, újabb 2-3 percig sütjük, míg az alja megszilárdul, majd óvatosan félbehajtjuk, félbevágjuk.

5. Megszórjuk petrezselyemmel, meglocsoljuk kolbászzsírral, a citrommal tálaljuk.

Vote it up
184
Tetszett?Szavazzon rá!