Sajtos-spenótos ravioli

Ha már olasz tésztát készítünk, kezdjük az alapoktól: itt a ravioli nem bolti, hanem saját készítésű

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
5 dkg vaj 0,5 kiskanál csípős pirospaprika (pehely) 2 gerezd fokhagyma 50 dkg koktélparadicsom 10 dkg ricotta 6 dkg friss kecskesajt 1 db tojássárgája 2 dkg reszelt parmezán 12,5 dkg fagyasztott spenót só, frissen őrölt bors parmezánforgács és bazsalikom a tálaláshoz

A raviolihoz: 20 dkg 00-ás liszt + a gyúráshoz 2 db tojás

Elkészítés
1.
A tésztához a lisztet a sóval együtt átszitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, majd belisztezett felületen kézzel tésztává gyúrjuk. (Ha túl lágy, adhatunk még hozzá lisztet, ha száraz, akkor egy kevés vizet.) A tésztából labdát formázunk, és 15 percig állni hagyjuk.

2. A vajat közepes lángon felhevítjük, majd hozzáadjuk a paprikát és a szeletekre vágott fokhagymát, 1 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és puhára főzzük.

3. A ricottát összekeverjük a kecskesajttal, a tojássárgájával, a parmezánnal és a felengedett spenóttal, majd sózzuk, borsozzuk.

4. A tésztát belisztezett felületen 1 mm vékonyra nyújtjuk, majd 5 cm-es szaggatóval korongokat vágunk belőle. Minden második tésztalap közepére 2 kiskanálnyi ricottás tölteléket teszünk, majd az üres tésztalapokkal lezárjuk őket, és a széleket összenyomkodjuk.

5. A raviolikat lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd tálaláskor meglocsoljuk a paradicsomos szósszal, és megszórjuk parmezánforgáccsal és bazsalikommal.

Vote it up
65
Tetszett?Szavazzon rá!