Sajtos lasagne

Vigyázat, veszélyes étel: egy napig a hűtőben kell állnia, úgyhogy jobb, ha lelakatolja!

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál olívaolaj 1 fej vöröshagyma 10 dkg bacon 2 gerezd fokhagyma 65 dkg darált marhahús 4 evőkanál paradicsomszósz 80 dkg darabolt paradicsom (konzerv) 1,2 dl száraz vörösbor 1 kiskanál szárított oregánó 0,5 kiskanál szárított bazsalikom 1 db babérlevél 25 dkg lasagne tésztalap 6 dkg reszelt mozzarella 6 dkg reszelt cheddar sajt só, bors

A sajtszószhoz: 9 dkg vaj 6 dkg liszt 6 dl tej 6 dkg reszelt parmezán 0,5 kiskanál szerecsendió só, bors

Elkészítés
1. Közepes lángon felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és bacont, és a hagymát kb. 5 perc alatt puhára pároljuk. A fokhagymát egy kés nyelével megroppantjuk, hozzáadjuk a baconhöz, és nagy lángon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik.

2. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a darabolt paradicsomot, a vörösbort, az oregánót, a bazsalikomot és a babérlevelet, és alaposan összekeverjük. Amikor forrni kezd, lejjebb vesszük a lángot, és fedő alatt kb. 40 percig főzzük. A végén sózzuk, borsozzuk, és eltávolítjuk belőle a babérlevelet.

3. A sajtszószhoz a vajat közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és alaposan elkeverjük. A tűzről levéve állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet, majd közepes lángon visszatesszük forrni. Amikor sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a parmezánt és a szerecsendiót, majd sózzuk, borsozzuk.

4. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A sajtszószból egy vékony réteget kanalazunk egy hőálló edény aljába, arra egy réteg tésztalapot fektetünk, majd rámerünk egy adag ragut. Erre ismét egy adag sajtszósz kerül, majd újabb réteg tészta, és így tovább, míg a ragu el nem fogy. Az utolsó réteg mindenképp tészta legyen!

5. A tetejét megszórjuk a kétféle reszelt sajttal, majd alufóliával letakarva 30 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. A sütőből kivéve 10 percig állni hagyjuk, majd felvágjuk, és eltesszük másnapra.
 

Ismerjen meg további lasagne-recepteket!

Vote it up
379
Tetszett?Szavazzon rá!