Sajtos makaróni sütve

Nem tudni, reprezentatív volt-e a felmérés, de tíz gyerekből tíz ezt ajánlja

Hasonló receptek

Hozzávalók
2 evőkanál vaj + a sütőedénybe 4 evőkanál liszt 1 liter tej 30 dkg reszelt cheddar sajt 12 dkg reszelt parmezán sajt só, bors 40 dkg makaróni tészta 15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A vaj felét közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és 3 percig kevergetjük. Ezután ráöntjük a tejet, és felforraljuk.

2. Hozzáadjuk mindkét sajt felét, teljesen elkeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve letakarjuk és félretesszük.

3. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd a főzővízből 2,5 dl-t félretéve leszűrjük.

4. A makarónit összeforgatjuk a félretett főzővízzel és a tejes szósszal, majd egy kivajazott sütőedénybe tesszük.

5. Megolvasztjuk a maradék vajat, hozzákeverjük a zsemlemorzsát és a maradék sajtot, a tészta tetejére kanalazzuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
154
Tetszett?Szavazzon rá!