Sajtos puliszka

Napjainkban ismét egyre népszerűbbé válik köretként is, de sokan csak az olasz verzióját ismerik: polenta

Hozzávalók 4 személyre
5 dl tej 5 dl víz • 15 dkg kukoricadara 1 kiskanál só 1 kiskanál frissen őrölt bors 12 dkg reszelt cheddar sajt 12 dkg reszelt trappista sajt 1 evőkanál vaj + a sütőedénybe

Elkészítés
1.
A tejet a vízzel fedő alatt, közepes lángon 5 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a kukoricadarát, a sót és a borsot, és folyamatos kevergetés mellett addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve hozzáadjuk a sajtok háromnegyedét és a vajat.

2. A puliszkát egy kivajazott nagyobb sütőedénybe öntjük, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal, majd a sütő grillfokozatán aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk.
 

Ismerje meg házias és külföldi verzióit is!

Vote it up
24
Tetszett?Szavazzon rá!