Sajtos sült tészta

Lelkes rajongótáborra számíthat, és a gyerekek is biztosan szeretni fogják

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
6 dkg vaj 6 dkg liszt 16 dl tej 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál mustár 40 dkg cheddar sajt 20 dkg egyéb sajt, ízlés szerint 10 dkg reszelt parmezán 50 dkg penne tészta

Elkészítés
1.
A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a liszttel. Folyamatos kevergetés mellett 3 percig főzzük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, hozzáadjuk a félbevágott fokhagymát, és 4 percig forraljuk.

2. A tűzről levéve beletesszük a mustárt, a cheddar sajtot, a másik sajtot és a parmezán felét, és addig keverjük, míg a sajtok meg nem olvadnak.

3. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A tésztát al dentére főzzük, leszűrjük, majd összekeverjük a szósszal és hőálló tálkákba tesszük. Megszórjuk a maradék parmezánnal, és 15 percig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.

Vote it up
82
Tetszett?Szavazzon rá!